Zvitki iz jajčevcev in avokada

Znam svetuje

Avokado, pečeni jajčevci in bazilika so združeni v tem okusnem prigrizku.

Sestavine

  • 3 jajčevci
  • 2 pesti grobe soli
  • 0,5 dl oljčnega olja

Namaz

  • 2 avokada
  • 1 strok česna
  • 30 g slanih in olupljenih pistacij
  • šopek sveže bazilike
  • 2 žlici drobtinic
  • sok pol limone
  • 2 žlici olja
  • sol
  • poper

Postopek

1Jajčevce operemo in po dolžini narežemo na dober centimeter debele rezine. Rezine z obeh strani posolimo, zložimo v skledo in pustimo pol ure, da spustijo tekočino in s tem izgubijo grenkobo.

2Pečico segrejemo na 170°C. Vodo, ki se je nabrala na dnu sklede, odcedimo in jajčevce operemo s hladno vodo. Osušimo jih na kuhinjski brisački.

3Večji pladenj obložimo s peki papirjem, nanj polagamo rezine jajčevcev in jih z obeh strani premažemo z oljčnim oljem. Pečemo 20 minut.

4Pečene vzamemo iz pečice in ohladimo.

5Medtem pripravimo namaz. Avokado olupimo in odstranimo koščico. Damo ga v multipraktik. Dodamo še ostale sestavine, česen, baziliko, oljčno olje, limonin sok, žličko soli in pol žličke popra, drobtinice in pistacijo. Zmeljemo v gladko pasto. Namaz mora biti gost in lepo mazljiv. Če je preredek, dodamo še malo drobtinic, če je pregost pa olja in limoninega soka.

6Na vsako rezino jajčevca po celi dolžini namažemo avokadov nadev in jajčevec zavijemo v rolico. Odlagamo jih na servirni krožnik. Dokler jih ne postrežemo, jih hranimo v hladilniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite