Treviški radič na žaru

Znam svetuje

Iščete okusen in zdrav način priprave treviškega radiča? Preizkusite naš recept za pečen radič s prelivom iz balzamičnega kisa, česna in parmezana.

Sestavine za treviški radič na žaru

  • 2 glave radiča, narezane na četrtine, tako da ima vsaka četrtina malo stebla, ki drži skupaj
  • 100 ml nefiltriranega ekstra deviškega oljčnega olja
  • 50 ml balzamičnega kisa
  • 1 žlička soli
  • 3 sesekljani stroki česna
  • 1/2 čajne žličke gorčice
  • sir parmezan
  • sol
  • poper

Postopek

1Pripravimo preliv. Združimo sol, česen, gorčico in balzamični kis ter zmešamo v multipraktiku. Med mešanjem počasi dodajamo oljčno olje, dokler se preliv ne zmeša.

2Pripravimo žar. Četrtine radiča premažemo z oljčnim oljem in potresemo s soljo.

3Radič na hitro popečemo na visoki vročini, pazimo, da ne počrni. Želimo doseči rjavkasto barvo.

4Ko je pečen, ga narežemo na manjše lističe in postavimo v skledo. Prelijemo s prelivom, popopramo po okusu in potresemo s parmezanom.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite