Tortilje s fižolom, tuno, paradižnikom in zelenjavo

Znam svetuje

Tortilje s fižolom, tuno, paradižnikom in zelenjavo so izredno priročna jed, pri kateri lahko uporabimo vse, kar imamo doma ali kar si v tistem trenutku zaželimo. Odlične so tudi za rojstnodnevne zabave ali pa lačne goste.

Sestavine za 4 osebe

  • 8 tortilj
  • paradižnikova mezga ali šalša
  • sir po okusu
  • artičoke, bučke, melancani ali druga zelenjava po želji
  • 2 žlice oljčnega olja
  • konzerva fižola
  • 2 konzervi tune
  • 2 papriki (ena rumena in ena rdeča)
  • 1 kisla smetana

Postopek

1V večji teflonski ponvi segrejemo žlico olja, nato dodamo paradižnikovo mezgo ali šalšo in ko je segreta, dodamo še fižol, tuno in na majhne koške narezano papriko. Posolimo in popopramo, vse skupaj pa nato rahlo kuhamo pet minut, da se okusi dobro pomešajo.

2Tortilje medtem segrejemo v ponvi brez maščobe, večkrat jih obrnemo, da se dobro segrejejo in omehčajo na obeh straneh, pazimo le, da se ne zažgejo.

3Tople tortilje eno po eno stresemo na krožnik ter nanje z večjo žlico položimo mešanico s fižolom in tuno.

4Na tej točki po želji uporabimo mocarelo ali drugi sir, vendar v tem receptu to ni potrebno.

5Tortilje zvijemo v rolice, jih zapremo z zobotrebcem ter polagamo v pekač.

6Ko so vse tortilje položene v pekaču, jih poškropimo ali s čopičem premažemo z nekaj oljčnega olja ter po vseh potresemo nariban sir.

7Pekač za 5 minut vstavimo v ogreto pečico in počakamo, da se nariban sir stopi.

8Ko je sir stopljen, tortilje vzamemo iz pečice in še vroče postrežemo.

9K tortiljam se odlično poda kisla smetana ali drug svež preliv po izbiri.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite