Polpete iz blitve

Znam svetuje

Polpete iz blitve so okusna in zdrava jed, ki jo lahko pripravimo kot glavno jed ali prilogo k drugim jedem. Blitva je zelenolistna zelenjava, bogata s hranili in vitamini ter ima edinstven, rahlo grenak okus. Ko jo zdruลพimo s preprostimi sestavinami, kot so jajca, drobtine in zaฤimbe, lahko pripravimo slastne in hranljive polpete, ki so primerne za vegetarijance in vse, ki iลกฤejo nove in zdrave jedi.

Sestavine

  • 500 g sveลพe blitve
  • 1 manjลกa ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 jajce
  • 20 g parmezana
  • 1 rezina kruha namoฤenega v mleku
  • drobtine (1-2 ลพlici oziroma po potrebi)
  • oljฤno olje
  • sol in poper
  • muลกkatni oreลกฤek
  • olje za cvrtje

Postopek

1Blitvo operemo in nareลพemo na manjลกe koลกฤke. V ponvi na malo oljฤnega olja jo popraลพimo, nato zalijemo s pol deci vode, pokrijemo in poduลกimo. Ko se blitva zmehฤa, jo odkrijemo, dodamo nasekljan ฤesen in popraลพimo, da izpari vsa voda.

2Blitvo ohladimo, medtem nasekljamo ฤebulo in jo popraลพimo na malo oljฤnega olja. Ohladimo tudi ฤebulo.

3V skledo damo blitvo, ฤebulo, jajce, nariban parmezan, sol, poper in muลกkatni oreลกฤek po okusu ter kruh, ki ga stisnemo med rokami, da odteฤe odveฤna tekoฤina. Vse skupaj dobro zmeลกamo. ฤŒe je masa premokra, dodamo drobtine, premeลกamo in pustimo stati 10 minut, da se drobtine napojijo.

4Z rokami maso oblikujemo v polpete in jih peฤemo v segretem olju, da se lepo zlato-rumeno zapeฤejo – pribliลพno 2 minuti na vsaki strani. Polpete lahko speฤemo tudi v peฤici. Segrejemo jo na 200ยฐC in jih peฤemo 20 minut. ย Postreลพemo z domaฤo majonezo ali jogurtovo omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite