Polpete iz blitve

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlična lahka večerja ali priloga h kosilu.

Sestavine

  • 500 g sveže blitve
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • 20 g parmezana
  • 1 rezina kruha namočenega v mleku
  • drobtine (1-2 žlici oziroma po potrebi)
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • olje za cvrtje

Postopek

1Blitvo operemo in narežemo na manjše koščke. V ponvi na malo oljčnega olja jo popražimo, nato zalijemo s pol deci vode, pokrijemo in podušimo. Ko se blitva zmehča, jo odkrijemo, dodamo nasekljan česen in popražimo, da izpari vsa voda.

2Blitvo ohladimo, medtem nasekljamo čebulo in jo popražimo na malo oljčnega olja. Ohladimo tudi čebulo.

3V skledo damo blitvo, čebulo, jajce, nariban parmezan, sol, poper in muškatni orešček po okusu ter kruh, ki ga stisnemo med rokami, da odteče odvečna tekočina. Vse skupaj dobro zmešamo. Če je masa premokra, dodamo drobtine, premešamo in pustimo stati 10 minut, da se drobtine napojijo.

4Z rokami maso oblikujemo v polpete in jih pečemo v segretem olju, da se lepo zlato-rumeno zapečejo – približno 2 minuti na vsaki strani. Polpete lahko spečemo tudi v pečici. Segrejemo jo na 200°C in jih pečemo 20 minut.  Postrežemo z domačo majonezo ali jogurtovo omako.

Prejšnji članekDušeno rdeče zelje z jabolki
Naslednji članekOmleta z bučkami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi