Odlično poletno kosilo.
Sestavine
- 2 večji bučki
- 500 g skute
- 2 jajci
- 1 šalotka
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- drobnjak
- bazilika
- peteršilj
- sol
- poper
- nariban parmezan
Priprava
1Bučki prerežemo po dolžini in ju izdolbemo. Malo jo nasolimo in pustimo nekaj časa, da spusti odvečno vodo.
2Šalotko in česen drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo oljčno olje in na njem popražimo najprej čebulo, ki smo jo malo posolili, nato pa še česen. Ko česen zadiši, dodamo še sredico, ki smo jo izdolbli in bučk, nekaj minut dušimo, odstavimo z ognja in ohladimo.
3V posodi zmešamo skuto, jajci in nasekljane začimbe, dobro premešamo, posolimo in popopramo. V skuto vmešamo še ohlajeno čebulo. Bučke od znotraj obrišemo s papirjem, da popivnamo odvečno vodo.
4S pripravljeno zmesjo napolnimo bučke, potresemo s parmezanom in v pečici, ki smo jo ogreli na 220 °C, pečemo 35-40 minut, da se bučka zmehča in sir lepo zapeče.