Palačinke iz čičerikine moke

Morda vas zanima

- Oglas -

Čičerikina moka bo s svojo sladko, oreškasto aromo dala tem palačinkam poseben okus in hranljivost ter je primerna tudi za tiste jedce, ki ne smejo uživati glutena.

Sestavine

  • 250 g čičerikine moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 skodelici vode
  • sol
  • poper

Postopek

1V skledo stresemo moko, dodamo razžvrkljana jajca, ščep soli, malo mletega popra in 1 žlico olja. Med neprestanim mešanjem počasi dodajamo vodo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta, dodamo še malo vode in pustimo počivati 30 minut.

2Ostanek olja zlijemo v ponev s premerom 25 cm in segrejemo. Na vroče olje zlijemo eno zajemalko testa. Pečemo nekaj minut 3-4 minute, nato obrnemo in pečemo še 2 minuti.

3Pečene palačinke lahko ponudimo s kakšnim slastnim namazom, če pa jih potresemo s svežim mletim poprom, bomo še bolj izpostavili okus čičerike.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -