Čičerikina moka bo s svojo sladko, oreškasto aromo dala tem palačinkam poseben okus in hranljivost ter je primerna tudi za tiste jedce, ki ne smejo uživati glutena.
Sestavine
- 250 g čičerikine moke
- 2 jajci
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 skodelici vode
- sol
- poper
Postopek
1V skledo stresemo moko, dodamo razžvrkljana jajca, ščep soli, malo mletega popra in 1 žlico olja. Med neprestanim mešanjem počasi dodajamo vodo, da dobimo gladko maso. Če je masa pregosta, dodamo še malo vode in pustimo počivati 30 minut.
2Ostanek olja zlijemo v ponev s premerom 25 cm in segrejemo. Na vroče olje zlijemo eno zajemalko testa. Pečemo nekaj minut 3-4 minute, nato obrnemo in pečemo še 2 minuti.
3Pečene palačinke lahko ponudimo s kakšnim slastnim namazom, če pa jih potresemo s svežim mletim poprom, bomo še bolj izpostavili okus čičerike.