Palačinke z jurčki

Znam svetuje

Te palačinke z jurčki lahko pripravljamo skozi vse leto, ampak najboljše so jeseni, ko imamo na voljo sveže jurčke.

Sestavine

  • 500 g jurčkov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja in nekaj vejic za okras

Palačinke

  • 200 g mehke bele moke
  • 200 ml mleka
  • 200 ml mineralne vode
  • 2 jajci
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička soli
  • olje za cvrtje

Bešamel omaka

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 6 dl  mleka 
  •  ½  žličke soli
  • ščepec muškatnega oreščka 
  • ¼  žličke popra

Postopek

1Iz sestavin za palačinke z električnim mešalnikom naredimo gladko maso. Pustimo jo pol ure počivati v hladilniku.

2Pripravimo še bešamel omako. V ponvi razpustimo maslo, dodamo moko in z metlico mešamo, da nastane gladka zmes. Med stalnim mešanjem dolivamo mleko, dodamo še sol in muškatni orešček in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se zgosti. Pokrijemo na dotik s plastično folijo in shranimo.

3Gobe očistimo z vlažno krpo in jih narežemo na koščke. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem skupaj s peteršiljem podušimo gobe. Dušimo približno 10 minut in vmes večkrat premešamo.

4Dve veliki žlici dušenih gob vmešamo v pripravljeno bešamel omako in zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo enakomerno, dišečo in okusno bešamel omako.

5V veliki ponvi spečemo malo debelejše palačinke – dobili bomo okoli 10 kosov.

6Pekač obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 170°C. Palačinke namažemo z bešamelom, dodamo žlico gob in jih zavijemo. Polagamo jih na pekač. Ko namažemo vse palačinke, pekač za 10 minut postavimo v segreto pečico. Postrežemo še vroče, okrasimo jih s svežim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite