Najboljลกe, kar nam ponuja narava.
Sestavine
- 5 jajc
- 2 pesti poljubnih gob
- 1 ลพlica sladke smetane
- 1/4 ฤebule
- 1 strok ฤesna
- sol
- poper
- peterลกilj
- ลกetraj
Postopek
1ฤebulo nareลพite na drobne koลกฤke. Popraลพite jo na olju. Dodajte oฤiลกฤene, narezane gobe in zaฤimbe. Popraลพite toliko, da se gobe skrฤijo in se tekoฤina pokuha.
2Posebej delno umeลกajte jajca, sladko smetano in nekaj soli. Jajฤno meลกanico prelijte ฤez gobe in par krat pomeลกajte. S tem boste enakomerno porazdelili gobe po omleti. Omleto na zmerni temperaturi enakomerno in poฤasi popecite po obeh straneh.
3Preden boste omleto obrnili, jo potisnite malo k robu ponve, da preostala tekoฤa jajฤna masa steฤe k robu in zakrkne. Ko obraฤate omleto, mora po vrhu imeti ฤim manj ali niฤ tekoฤe jajฤne mase.
4Omleto boste najlaลพje obrnili s sistemom ponev na ponev. ฤe jo boste ลพeleli obrniti z lopatko, obstaja velika verjetnost, da se vam bo omleta strgala. Lahko pa po sredini naredite kriลพ in jo obrnete v ลกtirih kosih.