Omleta z gobami

Znam svetuje

Najboljลกe, kar nam ponuja narava.

Sestavine

  • 5 jajc
  • 2 pesti poljubnih gob
  • 1 ลพlica sladke smetane
  • 1/4 ฤebule
  • 1 strok ฤesna
  • sol
  • poper
  • peterลกilj
  • ลกetraj

Postopek

1ฤŒebulo nareลพite na drobne koลกฤke. Popraลพite jo na olju. Dodajte oฤiลกฤene, narezane gobe in zaฤimbe. Popraลพite toliko, da se gobe skrฤijo in se tekoฤina pokuha.

2Posebej delno umeลกajte jajca, sladko smetano in nekaj soli. Jajฤno meลกanico prelijte ฤez gobe in par krat pomeลกajte. S tem boste enakomerno porazdelili gobe po omleti. Omleto na zmerni temperaturi enakomerno in poฤasi popecite po obeh straneh.

3Preden boste omleto obrnili, jo potisnite malo k robu ponve, da preostala tekoฤa jajฤna masa steฤe k robu in zakrkne. Ko obraฤate omleto, mora po vrhu imeti ฤim manj ali niฤ tekoฤe jajฤne mase.

4Omleto boste najlaลพje obrnili s sistemom ponev na ponev. ฤŒe jo boste ลพeleli obrniti z lopatko, obstaja velika verjetnost, da se vam bo omleta strgala. Lahko pa po sredini naredite kriลพ in jo obrnete v ลกtirih kosih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite