Enostavno pripravljen in zelo okusen namaz, ki ga postreženo za predjed ali popoldanski prigrizek s krekerji ali kruhom.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici tahini paste (pasta iz sezamovih semen in oljčnega olja)
- sok ene limone
- 3 stroki česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- ščepec dimljene paprike – neobvezno
- ščepec kosmičev rdeče paprike
- 1 žlica nasekljanega peteršilja
Postopek
1Pečico segrejemo na 200°C. Jajčevce večkrat prebodemo in zavijemo v alu folijo. Pečemo jih eno uro, da se zmehčajo.
2Jajčevce ohladimo, olupimo in odstranimo semena. Meso damo v cedilo, da odteče odvečna tekočina.
3Meso jajčevcev damo v večjo skledo in dodamo vse ostale sestavine. Pretlačimo z vilicami, dobro premešamo in prelijemo z žlico oljčnega olja.
4Dokler ne postrežemo, namaz hranimo v hladilniku.