Kako skuhamo suh fižol?

Znam svetuje

Suh fižol, običajno eno skodelico ali tudi več, damo namočit večer pred kuharijo. Prelijemo ga s toliko vode, da ga pokrije. Zraven lahko dodamo še ješprenj ali suhe polovice graha – tako za barvo. Posodo le delno pokrijemo, saj nočemo, da fižol zavre.

Zjutraj fižolu zamenjamo vodo, posodo spet delno pokrijemo, popoldan pa je pripravljen na kuhanje. Kuhamo ga v sveži vodi, saj staro spet odlijemo, in bolje je, če je voda mlačna.

Med začimbami lahko uporabite sol, lovor, tudi suho meso lahko damo kuhati k fižolu.

Ko se fižol skuha, ga odcedite, a ne povsem. Pustite fižolu še nekaj vode v loncu, medtem ko se hladi. Če ga povsem odcedite, bo postal presuh.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite