Okusen in zdrav vegetarijanski obrok
Sestavine za hrustljavi teriyaki tofu z rižem in avokadom
Tofu
• 1 blok ekstra čvrstega tofuja, odcejenega in narezanega na kocke
• 1/4 skodelice koruznega škroba
• 1/4 skodelice navadne moke
• 1/2 čajne žličke česna v prahu
• 1/4 čajne žličke soli
• 1/4 čajne žličke črnega popra
Teriyaki omaka
• 1/4 skodelice sojine omake
• 1/4 skodelice riževega kisa
• 1 žlica medu
• 1 strok česna, sesekljan
• 1/4 čajne žličke sezamovega olja
Riž
• 1 skodelica rjavega riža
• 2 skodelici zelenjavne jušne osnove
• 1/4 čajne žličke soli
Avokado
• 1 avokado, narezan
Postopek
1V posodi zmešaj koruzni škrob, moko, česen v prahu, sol in poper. Dodaj kocke tofuja in jih povaljaj v mešanici, da so enakomerno obložene.
2Segrej olje v večji ponvi na srednje visoki temperaturi. Tofu kocke peci, dokler niso zlato rjave in hrustljave.
3V majhni skledi zmešaj sojino omako, rižev kis, med, česen in sezamovo olje.
4V večjem loncu zavri zelenjavno jušno osnovo. Dodaj riž in sol. Zmanjšaj temperaturo, pokrij in kuhaj 15-20 minut oziroma dokler riž ni mehak.
5V skledo naloži plast riža, avokado in hrustljavi tofu. Prelij s teriyaki omako.
6Postrezi takoj in uživaj!