Testenine z jajčevci, rukolo in mehkim belim sirom

Znam svetuje

Sestavine

  • 200 g testenin
  • 1 večji jajčevec
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 20 oljk
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • čili v prahu (po želji)
  • sveža rukola
  • beli sir v slanici
  • parmezan

Postopek

1Jajčevec narežemo na kocke, paradižnike prerežemo na polovico. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo narezan jajčevec, ga malo posolimo in pražimo nekaj minut. V ponev damo malo vode, toliko da pokrije dno, pokrijemo s pokrovko in jajčevec podušimo, da se zmehča.

2Ko voda izhlapi, dodamo češnjev paradižnik in oljke, popramo in dodamo čili po okusu. Nam so v tej jedi najboljše olive taggiasche, vendar lahko uporabimo tudi katere druge. Vse skupaj pražimo toliko, da se paradižnik malo razpusti.

3Testenine skuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v ponev k omaki. Dobro premešamo, potresemo z naribanim parmezanom in ponovno premešamo, da se parmezan stopi. Ugasnemo ogenj in odstavimo.

4Testenine razdelimo na krožnik, jih potresemo z malo naribanega parmezana, dodamo svežo rukolo in mehki beli sir.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite