Sestavine
- 200 g testenin
- 1 večji jajčevec
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 20 oljk
- oljčno olje
- sol
- poper
- čili v prahu (po želji)
- sveža rukola
- beli sir v slanici
- parmezan
Postopek
1Jajčevec narežemo na kocke, paradižnike prerežemo na polovico. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo narezan jajčevec, ga malo posolimo in pražimo nekaj minut. V ponev damo malo vode, toliko da pokrije dno, pokrijemo s pokrovko in jajčevec podušimo, da se zmehča.
2Ko voda izhlapi, dodamo češnjev paradižnik in oljke, popramo in dodamo čili po okusu. Nam so v tej jedi najboljše olive taggiasche, vendar lahko uporabimo tudi katere druge. Vse skupaj pražimo toliko, da se paradižnik malo razpusti.
3Testenine skuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaži. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v ponev k omaki. Dobro premešamo, potresemo z naribanim parmezanom in ponovno premešamo, da se parmezan stopi. Ugasnemo ogenj in odstavimo.
4Testenine razdelimo na krožnik, jih potresemo z malo naribanega parmezana, dodamo svežo rukolo in mehki beli sir.