Testenine s pestom iz bazilike, česna, pinjol, parmezana in oljčnega olja skuhamo, ko nam primanjkuje časa, a vseeno želimo pripraviti dober obrok. Recept je odlična rešilna bilka, tudi ko dobimo nenapovedane obiske.
Sestavine za testenine s pestom iz bazilike
- 450 g rezancev
- sveža bazilika za okras
Pesto
- 2 stroka česna
- 25 g pinjol (ali oreščkov makadamije)
- sol
- 120 g svežih listov bazilike
- 50 g svežega parmezana
- 125 ml oljčnega olja
Postopek
1Za pesto zdrobimo česen, pinjole, velik ščepec soli in baziliko. Zmes damo v skledo. Najprej dodamo parmezan in nato še oljčno olje, da dobimo gosto kremasto omako. Začinimo po potrebi.
2V velikem loncu zavremo vodo, joi rahlo solimo in skuhamo testenine, da ostanejo al dente. Testenine dobro odcedimo in jih vrnemo v lonec, kjer smo jih kuhali. Zmešamo jih s polovico pesta. Naložimo jih na krožnike in preostanek pesta porazdelimo po testeninah.