Rižota s šparglji in slanino

Znam svetuje

Rižota z divjimi šparglji in slanino je okusna jed, ki združuje bogate okuse in sveže sestavine. Ta kremasta rižota je polna aromatične slanine in hrustljavih divjih špargljev, ki dodajo edinstveno teksturo in okus. Sestavine se skupaj združijo v popolno ravnovesje, ki bo razvajalo vaše brbončice.

Divji šparglji, ki rastejo v naravi, prinašajo svežino in zeleno noto v to jed, medtem ko slanina poskrbi za slastno pikantnost. Riž za rižoto se kuha v juhi, kar mu omogoča, da absorbira bogate okuse in pridobi kremasto konsistenco.

Sestavine za rižoto s šparglji in slanino

  • 2 skodelici riža za rižoto (npr. arborio riž)
  • 1 čebula, drobno nasekljana
  • 2 stroke česna, sesekljana
  • 200 g divjih špargljev, očiščenih in narezanih na koščke
  • 150 g slanine, narezane na trakove
  • 4 skodelice zelenjavne ali piščančje juhe
  • 1/2 skodelice belega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 skodelice parmezana, naribanega
  • sol
  • poper

Postopek

1V veliki ponvi segrejte oljčno olje na srednji temperaturi. Dodajte nasekljano čebulo in sesekljan česen ter pražite, dokler ne postaneta mehka in steklena.

2Dodajte slanino v ponev in pražite, dokler ne postane hrustljava in rahlo zlata.

3Dodajte narezane divje šparglje v ponev ter kuhajte še nekaj minut, da se zmehčajo.

4V drugi posodi segrejte zelenjavno ali piščančjo juho in jo hranite na topli temperaturi.

5Dodajte riž v ponev z ostalimi sestavinami. Mešajte in pražite riž nekaj minut, da postane rahlo prozoren.

6Zmanjšajte ogenj na srednje nizko temperaturo. Dodajte belo vino v ponev in kuhajte, dokler se večina tekočine ne absorbira.

7Postopoma dodajajte vročo juho v rižoto, približno eno skodelico naenkrat. Mešajte občasno in počakajte, da se tekočina absorbira, preden dodate naslednjo skodelico juhe. Nadaljujte s postopkom, dokler riž ne postane mehak in kremast. To običajno traja približno 20-25 minut.

8Ko je riž kuhani, odstranite ponev s toplote. Dodajte nariban parmezan in dobro premešajte. Po potrebi dodajte sol in poper, da prilagodite okus.

9Pustite rižoto pokrito nekaj minut, da se okusi povežejo. Rižoto z divjimi šparglji in slanino postrezite toplo. Po želji lahko posujete z dodatnim parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite