Iz listov cikorije lahko pripravimo okusno rižoto.
Sestavine
- 320 g riža
- 250 g cikorije
- 1 srednja čebula
- 2 stroka česna
- oljčno olje
- sol in poper
- 30 g masla
- 30 g parmezana
Postopek
1Čebulo drobno nasekljamo, jo solimo in popražimo na oljčnem olju, da se razpusti. Dodamo nasekljan česen in pražimo, da zadiši, nato v ponev dodamo riž. Na hitro ga popražimo in zalijemo z tremi zajemalkami vode ali jušne osnove. Solimo in popramo po okusu, po želji dodamo tudi malo čilija.
2Riž kuhamo 3 minute manj kot piše na embalaži, mu postopoma dolivamo tekočino in večkrat premešamo. Cikorijo operemo in narežemo na manjše koščke. 3 minute pred koncem kuhanja jo dodamo v ponev, premešamo in kuhamo še preostali čas.
3Rižoto odstavimo, ji dodamo maslo in parmezan, premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 5 minut. Ponovno premešamo in postrežemo.