Hitro pripravljeno in okusno kosilo.
Sestavine
- 160 g riža
- 1/2 piščančjih prsi
- 2 večja pora
- sol in poper
- oljčno olje
- kurkuma in mleta paprika
- majaron in timijan
- košček masla
Postopek
1Por operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje s prsti ločimo na obročke. Piščanca narežemo na koščke in ga popečemo v vroči ponvi na malo oljčnega olja. Solimo in popramo po okusu.
2Piščanca prestavimo na krožnik in v isto ponev stresemo por. Solimo in popramo, dodamo še ostale začimbe, na hitro popražimo in zalijemo s pol deci vode. Por pokrijemo in podušimo do mehkega. Ko se por zmehča, ga odkrijemo, v ponev vrnemo meso in še malo popražimo.
3Riž kuhamo v manjši posodi v približno pol litra vode. Vodo solimo in kuhamo do mehkega oziroma toliko časa, kot piše na embalaži. Riž odcedimo, mu dodamo malo masla in premešamo.