Rigatoni s pekočo paradižnikovo omako

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko si zaželite nekaj pekočega s testeninami.

Sestavine

  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici masla
  • 1 čebula
  • 50 g naribane šunke ( po želji)
  • 2 stroka česna
  • 1 svež rdeč čili
  • 800 g paradižnika, iz pločevinke
  • sol
  • poper
  • 450 g testenin rigatonov ali peresnikov
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • 4 žlice parmezana

Postopek

1V velikem loncu segrejemo olivno olje in 1 žlico masla. Dodamo čebulo in jo pražimo 10 minut. Dodamo še šunko in skupaj pražimo 5 minut. Nato dodamo še drobno sesekljan česen, narezan na drobno čili in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom, nato na srednjem ognju kuhamo 40 minut, da se zgosti.

2V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in v njej skuhamo testenine. Testenine odcedimo in jih damo v ogreto servirno posodo.

3Omako porazdelimo po testeninah, dodamo sesekljan peteršilj in preostanek masla. Dobro premešamo in takoj ponudimo, potresemo s parmezanom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -