Testenine s pekočo paradižnikovo omako

Znam svetuje

Testenine s pekočo paradižnikovo omako so za trenutke, ko si zaželite nekaj pekočega, kar boste našli v tej odlični omaki iz šunke, čebule in česna, paradižnika in za povrh še svežega čilija. Mi smo omako premešali med rigatone, vi pa izberite tudi katerekoli druge najljubše testenine.

Sestavine za testenine s pekočo paradižnikovo omako

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 1 čebula
  • 50 g naribane šunke (po želji)
  • 2 stroka česna
  • 1 svež rdeč čili
  • 800 g paradižnika, iz pločevinke
  • sol
  • poper
  • 450 g testenin rigatonov ali peresnikov
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • 4 žlice parmezana

Postopek

1V velikem loncu segrejemo oljčno olje in 1 žlico masla. Dodamo čebulo in jo pražimo 10 minut. Dodamo še šunko in skupaj pražimo 5 minut. Nato dodamo še drobno sesekljan česen, drobno narezan čili in paradižnik. Začinimo s soljo in poprom, nato na srednjem ognju kuhamo 40 minut, da se zgosti.

2V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in v njej skuhamo testenine. Testenine odcedimo in jih damo v ogreto servirno posodo.

3Omako porazdelimo po testeninah, dodamo sesekljan peteršilj in preostanek masla. Dobro premešamo, potresemo s parmezanom in takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite