Tole kosilo je res enostavno narediti, je pa megalomansko dobrega okusa. Sestavin je dovolj za dve osebi.
Sestavine za njoke s pršutom in gorgonzolo
- 1/2 kg njokov, kupljenih ali doma narejenih
- 2 kosa sira v lističih
- 100 g gorgonzole
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g pršuta
- 1/2 žličke oljčnega olja
- sol, poper, sveža bazilika
Postopek
1Njoke skuhamo v slanem kropu.
2V kozico damo žličko olja, na njem popražimo pršut, ki smo ga narezali na trakce. Poberemo ga iz ponve in vanjo damo sir v lističih, zalijemo s sladko smetano in dodamo še nadrobljeno gorgonzolo.
3Ko se sir stopi, v omako stresemo kuhane njoke, premešamo, malo popopramo in primešamo še popečen pršut.
4Preden postrežemo okrasimo s svežo baziliko. Njoki s pršutom in gorgonzolo so še boljši, če čez njih malo polijemo oljčno olje.