Domači ravioli s šparglji in baziliko

Znam svetuje

Domači ravioli s šparglji in baziliko so nekaj, s čimer boste malo razvajati svoje najdražje. Ko se ta dva okusa povežeta s skuto in smetano, je jed edinstvena.

Res je potrebno nekoliko truda in časa, je p rezultat res vrhunsko kosilo, ki si ga bost želeli večkrat na mizi.

Sestavine za domače raviole s šparglji in baziliko

Testo

  • 400 g moke
  • 4 jajca
  • žlička soli
  • 2 žlici olja (po želji)

Polnilo

  • 250 g albuminske skute
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • poper, sol
  • velik šopek sveže bazilike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g divjih ali gojenih špargljev
  • 2 žlici masla
  • 2,5 dl smetane za kuhanje

Postopek

1Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. Vanjo dodamo jajca in sol. Lahko tudi malo olja, testo se bo lažje mesilo, vendar ne bo tako čvrsto. Z vilicami najprej razžvrkljamo jajca in postopoma dodajamo moko.

2Nadaljujemo s prsti. Moko od sredine postopoma vmešamo v jajca, dokler ne uporabimo vse moke. Testo gnetemo še 10 minut, da postane gladko in voljno. Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v prozorno folijo in pustimo vsaj pol ure počivati.

3Medtem pripravimo polnilo. Špargljem odlomimo lesene dele, jih povežemo v ohlapen šopek in jih v vreli, osoljeni vodi kuhamo pokrite 3 minute. Vršički naj gledajo iz vode. Odcedimo in malo ohlajene narežemo na centimeter dolge palčke. Vršičke damo posebej na svoj kupček.

4Baziliko drobno nasekljamo. V posodo damo skuto, baziliko in šparglje brez vršičkov. Dobro premešamo, dodamo še parmezan, sol, poper po okusu in oljčno olje. Še enkrat dobro premešamo in shranimo.

5Testo razvaljamo na milimeter in pol debeline in počakamo, da se malo posuši. S kozarcem ali okroglim modelčkom izrežemo kroge.

6Na polovico damo žličko polnila. Prepognemo, robove namažemo z mrzlo vodo in po robu pritisnemo najprej s prsti, nato pa še z vilicami. Pazimo, da so dobro zaprti. Zavremo 4 litre vode, krop osolimo in v njem raviole kuhamo 3 minute.

7V ponvi razpustimo maslo. Ko se speni, mu dodamo smetano za kuhanje. Na zmernem ognju ob stalnem mešanju kuhamo 2 minuti, nato dodamo vršičke špargljev in 1 dcl vode, v kateri so se kuhali šparglji. Dobro premešamo in pustimo še minuto.

8Raviole dobro odcedimo in prelijemo s smetano. Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite