Zdravi domači krekerji s semeni (brez moke in brez glutena)

Znam svetuje

Iščete idejo za zdrav in enostaven prigrizek brez moke? Ti domači krekerji s semeni so popolna izbira za vse, ki prisegate na polnovredne sestavine, brez glutena in brez nepotrebnih dodatkov.

Pripravljeni so hitro, vsebujejo veliko vlaknin in zdravih maščob ter so odlični kot malica, obrok za na pot ali hrustljav dodatek k juham in solatam. Preverite preprost recept spodaj in si ustvarite svojo zalogo zdravih krekerjev doma

Sestavine za zdrave domače krekerje s semeni (brez moke in glutena)

  • 100 g ovsenega (ali mletega ovsenega) brašna – za brezglutensko različico uporabi brezglutenski ovs
  • 50 g mletih lanenih semen
  • 2 žlici sezama
  • 2 žlici sončničnih semen
  • 2 žlici bučnih semen
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke pecilnega praška (neobvezno, za rahlejšo strukturo)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4–5 žlic vode (po potrebi)

Postopek

1V večji skledi zmešajte vse suhe sestavine.

2Dodajte oljčno olje in postopoma prilivajte vodo, dokler ne dobite čvrstega, a voljnega testa.

3Testo razvaljajte med dvema listoma peki papirja na debelino približno 3–5 mm.

4Z nožem ali rezalnikom oblikujte trikotnike (ali oblike po želji).

5Pecivo prestavite na pekač in pecite v pečici, ogreti na 180 °C, približno 15–20 minut, dokler ne postanejo zlato rjavi in hrustljavi.

Nasveti za popoln okus

  • Za dodatno aromo dodajte malo origana, česna v prahu ali čia semen.
  • Hrustljavost se najbolje ohrani, če jih shranite v neprodušno zaprti posodi.
  • Odlično se podajo k humusu, avokadovemu namazu ali kot dodatek k solatam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite