Velikonočni piškoti z glazuro

Morda vas zanima

- Oglas -

Velikonočne praznike si polepšajmo s piškoti, ki jih okrasimo skupaj z otroki. Zabavno in ustvarjalno si tako polepšamo dan.

Sestavine

Testo

  • 300 g mehke bele moke
  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička cimeta
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica limoninega soka
  • lupinica ene neškropljene limone
  • ščepec soli

Glazura

  • 2 beljaka
  • 400 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički limoninega soka
  • barve za živila

Postopek

1Iz sestavin za piškote s hladnimi rokami dobro zgnetemo gladko testo, zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik, da ga bomo lažje razvaljali.

2Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

3Testo razvaljamo na debelino 4-5 mm. Z različnimi modelčki izrežemo velikonočne motive jajčka, zajčke, rožice … Kar nam ostane testa, ponovno razvaljamo in izrežemo piškote.

4V primerni razdalji piškote polagamo na pekač in pečemo v ogreti pečici 13-15 minut, da se zlato rumeno obarvajo in zadišijo. Pečene ohladimo.

5Za pripravo glazure beljakom dodamo limonin sok in pričnemo s stepanjem. Ko se ti začnejo peniti, postopoma dodajamo sladkor v prahu in stepamo približno 10 minut, da dobim čvrst in svetleč sneg.

6Pripravimo si toliko skodelic, kot imamo barv za živila, vanje razdelimo sneg in primešamo barve. Če bomo z glazuro oblivali piškote, naj bo ta malo redkejša, dodamo ji nekaj kapljic vode. Če bomo pa z njo risali vzorčke, potrebujemo bolj čvrsto glazuro.

7Obliv damo v dresirno ali kar navadno vrečko, ki ji odrežemo konico in pričnemo z ustvarjanjem. Piškote najprej obrobimo in šele nato napolnimo s prelivom. Če bomo na glazuro še kaj narisali, se mora prva plast popolnoma posušiti. Z malo domišljije lahko naredimo res lepe, igrive piškote, ki bodo krasili naše velikonočno obložene mize.

8Preden okrašene piškote pospravimo, se mora glazura popolnoma posušiti, to traja od 2-3 ure, odvisno od debeline preliva. Ta postopek lahko nekoliko pospešimo tako, da okrašene piškote postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 50°C.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi