Trikrat pečene skutine rezine

Znam svetuje

Zelo enostavno in okusno pecivo, ki ga trikrat pečemo in enkrat z užitkom pojemo. Slaba stran tega peciva je samo ta, da ga takoj zmanjka.

Sestavine

Piškotno dno

  • 250 g maslenih piškotov
  • 150 g masla

Skutin nadev

  • 500 g pasirane skute
  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 3 vrečke vaniljevega sladkorja
  • lupinica ene neškropljene limone

Preliv iz kisle smetane

  • 2 veliki kisli smetani (250 ml)
  • 100 g sladkorja

Priprava

1Maslene piškote najprej zmeljemo, najlažje to naredimo v električnem mešalcu.  Mešamo s stopljenim maslom,  dokler ne dobimo gladko zmes. Razporedimo jo po pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem in z rokami pritisnemo na podlago. Pečemo 15 minut na 175 °C.

2Pasirano skuto, jajca, limonino lupinico, navaden in vaniljev sladkor zmešamo in zmes razporedimo po ohlajenem piškotnem dnu. Pečemo 30 minut na 175 °C.

3Kislo smetano in sladkor dobro premešamo in polijemo po pečenem pecivu. Pečemo še 15 minut na 175 °C.

4Pecivo pustimo v pekaču, da se malo ohladi in ga narežemo na kocke.

Nasvet

Če nimamo doma maslenih piškotov, za podlago spečemo krhko testo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite