Zelo enostavno in okusno pecivo, ki ga trikrat pečemo in enkrat z užitkom pojemo. Slaba stran tega peciva je samo ta, da ga takoj zmanjka.
Sestavine
Piškotno dno
- 250 g maslenih piškotov
- 150 g masla
Skutin nadev
- 500 g pasirane skute
- 5 jajc
- 100 g sladkorja
- 3 vrečke vaniljevega sladkorja
- lupinica ene neškropljene limone
Preliv iz kisle smetane
- 2 veliki kisli smetani (250 ml)
- 100 g sladkorja
Priprava
1Maslene piškote najprej zmeljemo, najlažje to naredimo v električnem mešalcu. Mešamo s stopljenim maslom, dokler ne dobimo gladko zmes. Razporedimo jo po pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem in z rokami pritisnemo na podlago. Pečemo 15 minut na 175 °C.
2Pasirano skuto, jajca, limonino lupinico, navaden in vaniljev sladkor zmešamo in zmes razporedimo po ohlajenem piškotnem dnu. Pečemo 30 minut na 175 °C.
3Kislo smetano in sladkor dobro premešamo in polijemo po pečenem pecivu. Pečemo še 15 minut na 175 °C.
4Pecivo pustimo v pekaču, da se malo ohladi in ga narežemo na kocke.
Nasvet
Če nimamo doma maslenih piškotov, za podlago spečemo krhko testo.