Slivova pita s skuto

Znam svetuje

Sezonska sladica s slivami za polizat prste.

Sestavine za slivovo pito s skuto

Krhko testo

  • 150 g moke
  • 125 g masla
  • 70 g kokosovega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1/2 ลพliฤke pecilnega praลกka
  • 1 ลกฤepec soli

Nadev

  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja
  • 1 ลพlica zdroba
  • 1 ลพliฤka vaniljeve esence

Ostale sestavine

  • sladkor v prahu
  • pribliลพno 10 sliv

Postopek

1Krhko testo pripravimo roฤno ali pa v multipraktiku. ฤŒe mesimo z rokami, se med delom nikar ne obotavljajmo, da se maslo ne bo preveฤ ogrelo in stopilo. V posodo presejemo moko, sol in pecilni praลกek, dodamo ลกe sladkor in na hitro premeลกamo. Na moko nareลพemo mrzlo maslo in premeลกamo, da dobimo drobljeno testo. Potem dodamo jajce in premeลกamo, da se jajce vkomponira v drobljeno testo.

2Testo potem vzamemo iz meลกalnika, ga prenesemo na rahlo pomokano povrลกino in na hitro oblikujemo v kepo. Tretjino loฤimo od preostalega testa in oba zavijemo v prozorno folijo. Veฤji kos za 30 minut postavimo v hladilnik, manjลกega pa v zamrzovalnik.

3Med hlajenjem testa pripravimo vse sestavine za nadev. Oฤistimo slive. Vsako zareลพemo na polovici, ju zavrtimo vsako v svojo smer, da se sliva razpolovi, potem pa ji odstranimo peลกko.

4Nato pripravimo malo veฤjo okroglo podlago iz papirja za peko – model naj bo kar okrogel pekaฤ premera 24 cm. Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo na rahlo pomokani okrogli podlagi iz papirja za peko. Za valjanje uporabimo malo pomokan valjar. Okroglo testo, ki naj bo veฤje od dna pekaฤa, previdno skupaj s peki papirjem prenesemo v pekaฤ. S prsti oblikujemo testo v okroglo obliko. Oblikovano testo, ki se prilega pekaฤu, ลกe za 10 minut postavimo v hladilnik.

5Vse sestavine za nadev dobro zmeลกamo. V ohlajeno testo najprej zlijemo nadev, potem pa nanj previdno poloลพimo razpolovljene slive (mi smo jih narezali na oลพje krhlje). Iz zamrzovalnika vzamemo malo kepico testa in jo naribamo prek sliv.
Pito peฤemo pribliลพno 35 minut v peฤici, ogreti na 180ยฐC.

6Peฤeno pito vzamemo iz peฤice in pustimo, da se v pekaฤu popolnoma ohladi. Potem jo s pomoฤjo papirja za peko enostavno prenesemo iz pekaฤa in nareลพemo na kose. Narezane kose potresemo s sladkorjem v prahu in postreลพemo.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite