Sladki orehovi rogljički

Morda vas zanima

- Oglas -

Krhki, slastni in sladki orehovi rogljički, ki so jih pekle že naše babice, ne smejo manjkati na praznično obloženi mizi. Ustvarimo jih iz maslenega testa, ki ga pred uporabo ohladimo v hladilniku, da se bo lažje razvaljalo.

Sestavine za sladke orehove rogljičke

  • 100 g mletih orehov
  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 jajce
  • vsebina enega vaniljevega stroka
  • nastrgana lupinica ene neškropljene limone
  • ščepec soli
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 vaniljeva sladkorja

Postopek

1Na delovno površino presejemo moko, na sredini naredimo jamico in vanjo damo rumenjake,  sladkor, sol, vsebino vaniljevega sladkorja in limonino lupinico. Premešamo z malo moke, da se naredi gosta kaša.

2Po vrhu potresemo še mlete orehe in manjše koščke masla. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. Da se bo testo lažje oblikovalo, ga oblikujemo v svaljek, zavijemo v folijo in postavimo za 2 uri v hladilnik.

3Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija. Pladenj, na katerem bomo pekli piškote, obložimo s peki papirjem.

4Testo narežemo na približno 1 cm debele kolobarčke in te na kocke, da dobimo koščke testa orehove velikosti. Med dlanmi oblikujemo približno 6 cm dolge svaljke in jih upognemo v rogljičke. Te polagamo na pekač, razdalja med njimi pa naj bo vsaj en centimeter.

5Pečemo jih 12-15 minut v srednji legi. Rogljički so pečeni, ko zadišijo in se zlato rjavo obarvajo. V posodi zmešamo sladkor v prahu in vaniljev sladkor, rogljičke prestavimo na pladenj ter še tople povaljamo v pripravljeno mešanico.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -