Piščančji paprikaš s testeninami

Znam svetuje

Piščančji paprikaš s testeninami pričara vonj po domačnosti in ima pristen, preprost okus.

Ta jed združuje sočne koščke piščančjega mesa z rdečo papriko, začimbami in aromatično paradižnikovo omako. Ko se ta okusna mešanica objame s testeninami, dobimo jed, ki ne samo nasiti, ampak tudi razveseli brbončice.

Piščančji paprikaš s testeninami je odličen za družinsko kosilo ali večerjo s prijatelji. Pripravite se, da uživate v domačem udobju s tem okusnim receptom, ki bo zagotovo postal stalnica vašega jedilnika.

Sestavine za piščančji paprikaš s testeninami

  • 500 g piščančjega mesa (prsi ali stegna)
  • 1 velika čebula, drobno sesekljana
  • 2 rdeči papriki, narezani na trakove
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička mlete kumine
  • 400 g pelatov (pločevinka ali paradižnikova omaka)
  • sol in poper po okusu
  • 300 g testenin (izberite svojo najljubšo vrsto)

Postopek

1 V večji ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte narezano čebulo in pražite, dokler ne postane steklasta. Dodajte narezano piščančje meso in ga pražite, dokler ne porjavi.

2 Dodajte sesekljan česen, rdečo papriko v prahu, origano in mleti kumin. Pražite še nekaj minut, da se začimbe dobro premešajo s piščančjim mesom.

3 Vmešajte narezane rdeče paprike in kuhajte še nekaj minut, da se paprika zmehča.

4 Dodajte pelate (ali paradižnikovo omako) in jih z vilico nekoliko stisnite, da dobite bolj gosto strukturo. Kuhajte na srednji temperaturi približno 15-20 minut.

5 Medtem kuhajte testenine v slani vodi, kot je napisano na embalaži.

6 Ko so testenine kuhane, jih odcedite in premešajte z omako iz piščančjega paprikaša. Posolite in poprajte po okusu.

Uživajte v okusnem piščančjem paprikašu s testeninami!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite