Solata s kuskusom je prijetnega in posebnega okusa, saj združuje še paradižnike, kumare, meto in feferon, kar nas dobro ogreje v zimskih dneh.
Sestavine
- 45 ml oljčnega olja
- 1 žlička mlete kumine
- 5 mladih čebul
- 1 strok česna
- 350 ml jušne osnove
- 175 g kuskusa
- 2 paradižnika
- 2 kumari manjši
- 4 žlice peteršilja
- 4 žlice sveže mete
- 1 narezan feferon
- 2 žlici limoninega soka
- sol
- poper
Postopek
1V kozici segrejmo olje. Primešamo kumino in pražimo 1 minuto.
2Kozico odstavimo, primešamo kuskus, pokrijemo in pustimo 10 minut, da kuskus vpije vso tekočino.
3Kuskus damo v skledo, primešamo narezane paradižnike in kumare, narezan peteršilj, narezan feferon in limonin sok. Posolimo in popopramo.
4Pred postrežbo počakamo, če je mogoče vsaj eno uro, da se okusi popolnoma povežejo.