Rabarbarin zavitek

Znam svetuje

Rabarbara je rastlina, ki jo v kitajski medicini uporabljajo že 2000 let. Stebla rabarbare so polne vitaminov in mineralov, delujejo antibakterijsko in protivnetno. Vendar pa rabarbara vsebuje oksalno kislino, te je največ v listih, ki zaradi tega niso užitni. Nekaj kisloine je tudi v steblih, zato velja pri uživanju rabarbare zmernost. Danes jo uporabljamo predvsem pri peki sladic, zavitek je le ena od idej.

Sestavine

  • 270 g rabarbare – olupljene in narezane na koščke
  • 1 zavitek zmrznjenega listnatega testa
  • 500 g skute
  • 2 dcl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 50 g pšeničnega zdroba
  • 10 g stopljenega masla

Postopek

1Narezano in olupljeno rabarbaro potresemo s polovico sladkorja.

2V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, jajce, preostali sladkor in pšenični zdrob, da ne bo zavitek premoker.

3Listnato testo odmrznemo in obe polovici razvaljamo na približno 3 mm debele kvadrate. Na testo najprej porazdelimo skutin nadev in po njem enakomerno potresemo rabarbaro. Zavijemo v štrudelj, dobro prebodemo z vilicami, po vrhu še namažemo z maslom in 45 minut pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija. 

4Zavitek postrežemo še mlačen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite