Rečemo jim tudi ocvrte kruhove rezine ali francoski opečenec. Odlične so tudi, če jih kar spečemo v pečici.
Sestavine za pohane šnite iz pečice
- 8 rezin starega kruha
- 4 jajca
- 3 dl mleka
- 1 dl sladke smetane
- ščepec soli
- 1/2 žličke cimeta
- 1 vaniljev sladkor
- 1 žlička masla
Postopek
1En dan star kruh narežemo na slaba dva cm debele rezine. V široki skledi razžvrkljamo jajca, mleko, smetano, dodamo cimet, vaniljev sladkor in sol.
2Mešamo z metlico toliko časa, da nastane enotna zmes. V zmes potopimo rezino kruha, pustimo nekaj časa, da se dobro napoji in jo obrnemo, da se prepoji z mešanico še na drugi strani.
3Pečico segrejemo na 200°C. Velik pekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo namažemo z maslom.
4Rezine vzamemo iz sklede, malo odcedimo in zlagamo na peki papir tako, da se ne dotikajo med sabo. Pečemo 15 minut, obrnemo in pečemo še 10-15 minut do lepe zlato-rjave barve.
5Ponudimo še tople s koščkom masla in potresene s sladkorjem v prahu.
Samo zanima me če bi lahko priložili še kakšno sliko kako rabimo položiti rezine itd.