Če imate radi piškote, ki so še vedno malo »na zob«, poskusite te z ovsenimi kosmiči, oreščki in čokolado. Cimet in muškatni orešek jim dasta prav poseben okus.
Sestavine
- 225g masla
- 150 g temne čokolade z vsaj 80% kakava
- 320 g ovsenih kosmičev
- 200 g moke
- 150 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- žlička pecilnega
- cimet
- muškatni orešek
- ščepec soli
- 1 vaniljev sladkor
- 1 pest mandljev
- 1 pest orehov
- 1 pest lešnikov
- 1 pest arašidov (ne slanih)
1Oreščke sesekljamo na koščke, prav tako tudi čokolado. V skledi vse sestavine zamesimo v testo.
2Z žlico zajemamo testo in ga polagamo na pladenj obložen s peki papirjem. Kupčke malo oblikujemo, da so čim bolj okrogli.
3Pečemo na 175 stopinj Celzija 10 do 15 minut.