Iลกฤete popoln recept za soฤno pecivo, ki se kar topi v ustih? Predstavljamo vam pecivo Tri lece, priljubljeno sladico iz Latinske Amerike, ki bo navduลกila vse ljubitelje neลพnih in kremastih okusov.
Sestavine za pecivo Tri mleka
Za biskvit
- 5 jajc
- 150 g sladkorja
- 150 g moke
- 1 ลพliฤka pecilnega praลกka
- ลกฤepec soli
- 1 ลพliฤka vaniljevega sladkorja
Za preliv (tri mleka)
- 200 ml mleka
- 200 ml kondenziranega mleka
- 200 ml sladke smetane
Za karamelni preliv
Postopek
1Loฤite beljake od rumenjakov. Beljake stepite s ลกฤepcem soli, dokler ne dobite trdnega snega. Postopoma dodajajte sladkor in nadaljujte s stepanjem, dokler masa ne postane sijoฤa. Rumenjake dodajajte enega za drugim in stepajte pri niลพji hitrosti. Moko zmeลกajte s pecilnim praลกkom in jo neลพno vmeลกajte v maso s spatulo.
2Maso vlijte v namaลกฤen pekaฤ (ali obloลพen s peki papirjem) in pecite pri 180 ยฐC pribliลพno 20โ25 minut. Preverite s pomoฤjo zobotrebca, ali je biskvit peฤen.
3V posodi zmeลกajte mleko, kondenzirano mleko in sladko smetano. Dobro premeลกajte, da se vse poveลพe.
4Ohlajen biskvit veฤkrat prebodite z vilicami, da bo preliv laลพje pronical v testo. Poฤasi prelijte meลกanico treh mlek preko biskvita, da ga popolnoma prepojite.
5Kolaฤ postavite v hladilnik za najmanj 3โ4 ure, ลกe bolje pa ฤez noฤ.
6Pred serviranjem prelijte kolaฤ s karamelno omako in po ลพelji okrasite s sadjem ali stepeno smetano.