Iščete popoln recept za sočno pecivo, ki se kar topi v ustih? Predstavljamo vam pecivo Tri lece, priljubljeno sladico iz Latinske Amerike, ki bo navdušila vse ljubitelje nežnih in kremastih okusov.
Sestavine za pecivo Tri mleka
Za biskvit
- 5 jajc
- 150 g sladkorja
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
Za preliv (tri mleka)
- 200 ml mleka
- 200 ml kondenziranega mleka
- 200 ml sladke smetane
Za karamelni preliv
Postopek
1Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepite s ščepcem soli, dokler ne dobite trdnega snega. Postopoma dodajajte sladkor in nadaljujte s stepanjem, dokler masa ne postane sijoča. Rumenjake dodajajte enega za drugim in stepajte pri nižji hitrosti. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo nežno vmešajte v maso s spatulo.
2Maso vlijte v namaščen pekač (ali obložen s peki papirjem) in pecite pri 180 °C približno 20–25 minut. Preverite s pomočjo zobotrebca, ali je biskvit pečen.
3V posodi zmešajte mleko, kondenzirano mleko in sladko smetano. Dobro premešajte, da se vse poveže.
4Ohlajen biskvit večkrat prebodite z vilicami, da bo preliv lažje pronical v testo. Počasi prelijte mešanico treh mlek preko biskvita, da ga popolnoma prepojite.
5Kolač postavite v hladilnik za najmanj 3–4 ure, še bolje pa čez noč.
6Pred serviranjem prelijte kolač s karamelno omako in po želji okrasite s sadjem ali stepeno smetano.