Pecivo Tri lece (Tres Leches)

Znam svetuje

Iščete popoln recept za sočno pecivo, ki se kar topi v ustih? Predstavljamo vam pecivo Tri lece, priljubljeno sladico iz Latinske Amerike, ki bo navdušila vse ljubitelje nežnih in kremastih okusov.

Sestavine za pecivo Tri mleka

Za biskvit

  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja

Za preliv (tri mleka)

  • 200 ml mleka
  • 200 ml kondenziranega mleka
  • 200 ml sladke smetane

Za karamelni preliv

Postopek

1Ločite beljake od rumenjakov. Beljake stepite s ščepcem soli, dokler ne dobite trdnega snega. Postopoma dodajajte sladkor in nadaljujte s stepanjem, dokler masa ne postane sijoča. Rumenjake dodajajte enega za drugim in stepajte pri nižji hitrosti. Moko zmešajte s pecilnim praškom in jo nežno vmešajte v maso s spatulo.

2Maso vlijte v namaščen pekač (ali obložen s peki papirjem) in pecite pri 180 °C približno 20–25 minut. Preverite s pomočjo zobotrebca, ali je biskvit pečen.

3V posodi zmešajte mleko, kondenzirano mleko in sladko smetano. Dobro premešajte, da se vse poveže.

4Ohlajen biskvit večkrat prebodite z vilicami, da bo preliv lažje pronical v testo. Počasi prelijte mešanico treh mlek preko biskvita, da ga popolnoma prepojite.

5Kolač postavite v hladilnik za najmanj 3–4 ure, še bolje pa čez noč.

6Pred serviranjem prelijte kolač s karamelno omako in po želji okrasite s sadjem ali stepeno smetano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite