Pecivo Tri lece (Tres Leches)

Znam svetuje

Iลกฤete popoln recept za soฤno pecivo, ki se kar topi v ustih? Predstavljamo vam pecivo Tri lece, priljubljeno sladico iz Latinske Amerike, ki bo navduลกila vse ljubitelje neลพnih in kremastih okusov.

Sestavine za pecivo Tri mleka

Za biskvit

  • 5 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 1 ลพliฤka pecilnega praลกka
  • ลกฤepec soli
  • 1 ลพliฤka vaniljevega sladkorja

Za preliv (tri mleka)

  • 200 ml mleka
  • 200 ml kondenziranega mleka
  • 200 ml sladke smetane

Za karamelni preliv

Postopek

1Loฤite beljake od rumenjakov. Beljake stepite s ลกฤepcem soli, dokler ne dobite trdnega snega. Postopoma dodajajte sladkor in nadaljujte s stepanjem, dokler masa ne postane sijoฤa. Rumenjake dodajajte enega za drugim in stepajte pri niลพji hitrosti. Moko zmeลกajte s pecilnim praลกkom in jo neลพno vmeลกajte v maso s spatulo.

2Maso vlijte v namaลกฤen pekaฤ (ali obloลพen s peki papirjem) in pecite pri 180 ยฐC pribliลพno 20โ€“25 minut. Preverite s pomoฤjo zobotrebca, ali je biskvit peฤen.

3V posodi zmeลกajte mleko, kondenzirano mleko in sladko smetano. Dobro premeลกajte, da se vse poveลพe.

4Ohlajen biskvit veฤkrat prebodite z vilicami, da bo preliv laลพje pronical v testo. Poฤasi prelijte meลกanico treh mlek preko biskvita, da ga popolnoma prepojite.

5Kolaฤ postavite v hladilnik za najmanj 3โ€“4 ure, ลกe bolje pa ฤez noฤ.

6Pred serviranjem prelijte kolaฤ s karamelno omako in po ลพelji okrasite s sadjem ali stepeno smetano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite