Pečene banane s cimetom so perfektna sladica! Se sprašujete zakaj? Rekordno hitro jih pripravimo in so božanskega okusa!
Sestavine za pečene banane s cimetom
- 2 banani
- 1/2 žličke cimeta
- košček masla
- nekaj kapljic ruma (ni nujno)
- 2 žlici medu ali rjavega sladkorja
Postopek
1Banane olupimo in jih po dolgem prerežemo na polovice.
2V večji ponvi segrejemo maslo in dodamo sladkor oziroma med. Na zmernem ognju segrevamo in stalno mešamo, dokler sladkor ne postane karamela.
3Dodamo cimet, premešamo in dodamo polovice banan. Na vsaki strani banane pečemo cca. minuto in pol. Če imamo rum, ga nekaj kapljic dodamo med pečenjem.
4Pečene postrežemo na krožniku in iz ponve prelijemo s karamelo, ki je ostala. Odlično se zraven prileže tudi kepica vaniljevega sladolega, ni pa nujno. Pa dober tek!