Mafini z nutelo so nekaj, kar zlahka pripravimo, ob tem pa nam na misel kane vprašanje, kakšni mafini so najboljši. Poznamo jih ogromno vrst, slanih in sladkih. A ko se odločamo, kateri sladki recept izbrati, pogosto ugotovimo, da so najboljši prav mafini z nutelo. No, mogoče. Narejeni so iz pirine moke in riževega mleka, kar se z nutelo lepo ujema.
Sestavine
- 220 g pirine moke
- 1 pecilni prašek
- 200 ml riževega mleka
- 80 g kakava
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- 1 vaniljev sladkor
- 90 g kokosovega olja
- 12 čajnih žličk nutele
Postopek
1Pečico segrejemo na 180°C.
2V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek, kakav in vaniljev sladkor. V drugi posodi zmešamo jajca, mleko in stopljeno maslo. V posodo s suhimi sestavinami vmešamo mokre sestavine. Maso damo v modelčke: najprej napolnimo modelčke do polovice, damo 1 žličko nutele in dopolnimo modelček z maso do vrha.
3Mafine pečemo 20 minut. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Lahko jih še posujemo s sladkorjem v prahu.