Mafini s čokolado

Znam svetuje

Mafini s čokolado so preprost način, kako izboljšati že tako dobro sladico, kot so mafini. Nadgradimo jih s čokolado, in sicer v obliki čokoladnih kapljic. Lepo se bodo stopile in testu dodale čokoladno rjavo barvo, še zmeraj pa bodo tudi dobre za ugriz.

Sestavine za mafine s čokolado

  • 2 jajci
  • 70 g sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 200 g moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 1 dcl olja
  • 1,5 dcl mleka
  • 100 g čokoladnih kapljic

Postopek

1V posodi z žlico zmešamo suhe sestavine. Moko, pecilni prašek, sodo in ščepec soli presejemo v skledo. Dodamo še vaniljev sladkor in sladkor, nato pa vse skupaj dobro premešamo.

2V drugi posodi zmešamo mokre sestavine. Počasi jim dodamo suhe sestavine in vse skupaj ponovno dobro premešamo. Nato v testo vmešamo več kot polovico čokoladnih kapljic, preostale kapljice pustimo za okrasitev.

3V vdolbinice pekača za mafine razporedimo papirnate posodice in jih s testom napolnimo do 3/4, saj med peko narasejo. Modelčke za mafine namastimo z maslom in potresemo z moko ali s sladkorjem v prahu, višek pa iztresemo.

4Mafine potresemo s preostankom čokoladnih kapljic, nato pa jih pečemo v ogreti pečici okoli 15 minut na 180°C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite