Mafini s čokolado so preprost način, kako izboljšati že tako dobro sladico, kot so mafini. Nadgradimo jih s čokolado, in sicer v obliki čokoladnih kapljic. Lepo se bodo stopile in testu dodale čokoladno rjavo barvo, še zmeraj pa bodo tudi dobre za ugriz.
Sestavine za mafine s čokolado
- 2 jajci
- 70 g sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 200 g moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 1 dcl olja
- 1,5 dcl mleka
- 100 g čokoladnih kapljic
Postopek
1V posodi z žlico zmešamo suhe sestavine. Moko, pecilni prašek, sodo in ščepec soli presejemo v skledo. Dodamo še vaniljev sladkor in sladkor, nato pa vse skupaj dobro premešamo.
2V drugi posodi zmešamo mokre sestavine. Počasi jim dodamo suhe sestavine in vse skupaj ponovno dobro premešamo. Nato v testo vmešamo več kot polovico čokoladnih kapljic, preostale kapljice pustimo za okrasitev.
3V vdolbinice pekača za mafine razporedimo papirnate posodice in jih s testom napolnimo do 3/4, saj med peko narasejo. Modelčke za mafine namastimo z maslom in potresemo z moko ali s sladkorjem v prahu, višek pa iztresemo.
4Mafine potresemo s preostankom čokoladnih kapljic, nato pa jih pečemo v ogreti pečici okoli 15 minut na 180°C.