Morda vas zanima

- Oglas -

Če obožujete sadne torte, potem morate poskusiti limonino torto. Postopek je sicer res malo zamuden, je pa rezultat zato izjemen.

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 125 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • nastrgana lupinica ene neškropljene limone

Nadev

  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 160 g sladkorja
  • sok dveh limon
  • 1 polna čajna žlička koruznega škroba
  • nastrgana lupinica ene neškropljene limone

Preliv

  • lupinica dveh neškropljenih limon
  • 6 beljakov
  • 100 g sladkorja + 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1V skledo presejemo moko, dodamo zmehčano maslo, sladkor, sol, jajce in limonino lupinico. Vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.

2V ponvi stopimo maslo. Dodamo jajca s sladkorjem in vse zmešamo z ročno metlico. Med mešanjem dodajamo limonin sok in naribano lupinico. Na koncu dodamo presejan koruzni škrob in premešamo. Na majhnem ognju kuhamo nekaj minut, da se krema začne zgoščevati. Odstavimo z ognja, da se ohladi.

3Limoni tanko olupimo, pazimo, da ne zajamemo belega dela, ker nekoliko greni. Olupke kuhamo na zmerni temperaturi 20 minut. Kuhano lupinico drobno nasekljamo.

4Pečico predgrejemo na 200°C, torni model, premera 26 cm, obložimo s peki papirjem. Na pomokani deski razvaljamo testo na velikost modela, plus tri centimetre, da lahko oblikujemo rob. Razporedimo ga v pekač, oblikujemo rob, dno večkrat prebodemo z vilicami in pečemo v srednji legi 15-20 minut. Pečenega nekoliko ohladimo.

5Beljake stepemo v trd sneg, lahko dodamo nekaj zrn soli in žličko mrzle vode, da bo lažje. Med stepanjem dodajamo sladkor, proti koncu pa še sladkor v prahu. Masa mora biti kremasta in penasta, čisto na koncu rahlo primešamo še nasekljano limonino lupinico.

6Temperaturo pečice znižamo na 175°C. Na testeno osnovo najprej razporedimo limonino kremo, na vrhu pa beljakov preliv. Pečemo 30 minut, da se beljaki lepo zlato rumeno obarvajo. Preden postrežemo, torto ohladimo, še boljša bo naslednji dan.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad