Grahova juha s šparglji

Morda vas zanima

- Oglas -

Spomladanska juha z grahom in divjimi šparglji pričara svojevrsten okus, ki se ga ne boste naveličali.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 krompir
  • 2 pločevinki mladega graha
  • sol
  • bazilika
  • poper

Postopek

1Šparglje operemo, jim odrežemo oleseneli del in jih narežemo na 2 cm dolge koščke. Krompir olupimo, narežemo na koščke in operemo. Čebulo in česen drobno sesekljamo.

2Segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Ko posteklenita, dodamo na kocke narezan krompir. Dušimo še nekaj minut, nato dodamo oplaknjen grah, šparglje, dobro premešamo in popražimo.

3Ko voda povre, dodamo začimbe, spet premešamo in zalijemo z vročo vodo. Juho kuhamo 15 minut. Iz nje poberemo šparglje in odrežemo vršičke.

4Preden juho postrežemo, jo spasiramo s paličnim mešalnikom. Z vršički špargljev okrasimo juho, ko jo že imamo v krožnikih.

Prejšnji članekKrompirjevi njoki
Naslednji članekČas mineva? Ni problema!
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -