Krhki flancati

Znam svetuje

Krhki flancati so tradicionalna pustna sladica, ki nikakor ne sme manjkati med slastnimi pregrehami, ki jih prinaša pustovanje.

Sestavine za krhke flancate

  • 1 kg moke
  • 60 g goste kisle smetane
  • 8 rumenjakov
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici ruma
  • 6 žlic belega vina
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo. Pokrijemo ga s čisto krpo ali folijo in ga pustimo počivati približno 20 minut.

2Testo nato na tanko razvaljamo in izrežemo poljubno velike pravokotnike. V vsak pravokotnik naredimo 2 zarezi in pazimo, da rob ostane cel. Nastale trakove prepletemo med seboj in flancate ocvremo v vročem olju.

3Pečene flancate polagamo na cedilo, da se dobro odcedijo, in še tople potresemo s sladkorjem v prahu. Krhki flancati so najboljši sveži zato si jih le privoščite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite