Kandirane roลพe ลพe vrsto let vstopajo v gurmanski svet. Tudi kandirane vijolice, ki zlahka postanejo sladka in okusna vijoliฤna poslastica.
Sestavine
- 200 g drobnih cvetov diลกeฤih vijolic
- 250 g sladkorja
- 1/8 l vode
Postopek
1Sladkor z vodo zavremo in kuhamo pet minut. Ko se sladkor raztopi in je voda znova prosojna, je sirup pripravljen, da vanj poloลพimo cvetove vijolic.
2Kuhamo jih eno minuto, poberemo iz tekoฤine, lepo porazdelimo na peki papir, da se ne dotikajo, in suลกimo 24 ur.
3Suลกenje lahko pospeลกimo, ฤe pekaฤ porinemo v peฤico, ki smo jo segreli na 60 stopinj Celzija.
Zanimivost …
… kandirane vijolice so bile sladka razvada, ki jo je oboลพevala avstrijska cesarica in madลพarska kraljica Sisi, uradno imenovana Elizabeta Bavarska, soproga cesarja Franca Joลพefa I.