Kandirane rože že vrsto let vstopajo v gurmanski svet. Tudi kandirane vijolice, ki zlahka postanejo sladka in okusna vijolična poslastica.
Sestavine
- 200 g drobnih cvetov dišečih vijolic
- 250 g sladkorja
- 1/8 l vode
Postopek
1Sladkor z vodo zavremo in kuhamo pet minut. Ko se sladkor raztopi in je voda znova prosojna, je sirup pripravljen, da vanj položimo cvetove vijolic.
2Kuhamo jih eno minuto, poberemo iz tekočine, lepo porazdelimo na peki papir, da se ne dotikajo, in sušimo 24 ur.
3Sušenje lahko pospešimo, če pekač porinemo v pečico, ki smo jo segreli na 60 stopinj Celzija.
Zanimivost …
… kandirane vijolice so bile sladka razvada, ki jo je oboževala avstrijska cesarica in madžarska kraljica Sisi, uradno imenovana Elizabeta Bavarska, soproga cesarja Franca Jožefa I.