Kandirane vijolice

Znam svetuje

Kandirane roลพe ลพe vrsto let vstopajo v gurmanski svet. Tudi kandirane vijolice, ki zlahka postanejo sladka in okusna vijoliฤna poslastica.

Sestavine

  • 200 g drobnih cvetov diลกeฤih vijolic
  • 250 g sladkorja
  • 1/8 l vode

Postopek

1Sladkor z vodo zavremo in kuhamo pet minut. Ko se sladkor raztopi in je voda znova prosojna, je sirup pripravljen, da vanj poloลพimo cvetove vijolic.

2Kuhamo jih eno minuto, poberemo iz tekoฤine, lepo porazdelimo na peki papir, da se ne dotikajo, in suลกimo 24 ur.

3Suลกenje lahko pospeลกimo, ฤe pekaฤ porinemo v peฤico, ki smo jo segreli na 60 stopinj Celzija.

Zanimivost …

… kandirane vijolice so bile sladka razvada, ki jo je oboลพevala avstrijska cesarica in madลพarska kraljica Sisi, uradno imenovana Elizabeta Bavarska, soproga cesarja Franca Joลพefa I.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite