Piščančji paprikaš s svežo papriko

Morda vas zanima

- Oglas -

Piščančji paprikaš je k nam prišel iz Madžarske, vsak ga pripravlja malo po svoje, osnova pa sta seveda piščanec in paprika.

Sestavine

  • 800 g piščančjega mesa narezanega na manjše kose
  • 2 večji čebuli
  • 4 stroke česna
  • 2 rdeči papriki
  • 1 zelena paprika
  • 2 paradižnika
  • 1 feferon – po želji
  •  1 žlička nasekljanega peteršilja
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • 100 ml kisle smetane
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 150 ml belega vina

Postopek

1Piščanca operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami in narežemo na manjše kose. V kozici segrejemo oljčno olje in na njem popečemo kose mesa z vseh strani, da dobijo lepo, zlato-rjavo barvo. Vzamemo ga iz ponve.

2Na isto olje dodamo drobno nasekljano čebulo, malo jo posolimo in dušimo, da se zmehča. Z leseno kuhalnico dobro postrgamo po dnu posode, da odlepimo morebitne karamelizirane delce. Med dušenjem večkrat premešamo, po potrebi zalivamo z jušno osnovo.

3Medtem paprike očistimo in narežemo na trakove, paradižnika operemo in narežemo na kocke, očistimo feferon in narežemo na majhne koščke. Česen olupimo in nasekljamo.

4Ko se čebula razpusti, dodamo česen in peteršilj, pražimo minutko, da česen zadiši, nato dodamo paprike, paradižnik in feferon. Dušimo nekaj minut, dodamo popečenega piščanca, potresemo z mleto papriko, posolimo, popopramo in zalijemo z vinom. Ob stalnem mešanju dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine.

5Zalijemo z jušno osnovo, znižamo temperaturo in pustimo, da se kuha še 45 minut. Vmes večkrat premešamo in po potrebi zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Tik pred koncem vmešamo še kislo smetano. Postrežemo takoj in potresemo s svežim peteršiljem. Zraven lahko pripravimo njoke, polento ali testenine.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi