Zakaj poletna? Ker želimo uživati v slastni torti brez peke, hkrati pa ne ogrevati svojega doma v vročih poletnih dneh.
Kombinacija hrustljavega piškotnega dna in kremaste jogurtove plasti bo navdušila vaše brbončice. Pripravite se, da razvajate svoje okusne popke s to preprosto in okusno poletno sladico. In najboljše od vsega, potrebujete le okrogel pekač s premerom 26 cm!
Sestavine za jogurtovo poletno torto
- 400 g maslenih piškotov
- 540 g navadnega čvrstega jogurta
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- 100 ml mleka
- 50 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 12 lističev želatine
- sok ene limone
Postopek
1Piškote zmeljemo v drobtine in jih enakomerno razporedimo po dnu pekača. Maslo stopimo in s stopljenim maslom in mlekom namočimo piškotne drobtine, malo pregnetemo, da se dobro prepojijo in z rokami oblikujemo dno sladice.
2Pekač postavimo za pol ure v hladilnik.
3Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Pazite, da se bodo lističi popolnoma stopili.
4Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi.
5Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Smetano enakomerno vmešamo v ohlajeno jogurtovo maso in vse skupaj razporedimo po piškotni osnovi.
6Jogurtova poletna torta naj gre za 4 ure v hladilnik ali 1 uro v zamrzovalnik.