Figovi mafini

Znam svetuje

V času, ko zorijo fige, si lahko hitro pripravimo tako čudovito sladico, kot so figovi mafini.

Sestavine

  • 250 g svežih fig
  • 300 g bele moke
  • 1 pecilni prašek
  • 200 ml mleka
  • 80 g stopljenega masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • rum

Postopek

1Pečico segrejemo na 180 stopinj, modelčke za mafine pa namastimo in pomokamo. Višek moke iztresemo. Jajca in sladkor penasto umešamo, dodamo mleko in stopljeno maslo ter znova dobro premešamo. Po želji damo v maso tudi žlico ruma. Suhe sestavine zmešamo v drugi skledi in jih postopoma dodajamo k mokrim. Premešamo, da se vse dobro poveže v gladko maso.

2Fige narežemo na manjše koščke in jih na koncu z lopatko vmešamo v maso.

3V pekač za mafine razporedimo papirčke in jih napolnimo z maso. Pladenj potisnemo v segreto pečico in pečemo približno 15 minut. Pečeni so, ko se masa na zobotrebec več ne prilepi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite