V ฤasu, ko zorijo fige, si lahko hitro pripravimo tako ฤudovito sladico, kot so figovi mafini.
Sestavine
- 250 g sveลพih fig
- 300 g bele moke
- 1 pecilni praลกek
- 200 ml mleka
- 80 g stopljenega masla
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- ลกฤepec soli
- rum
Postopek
1Peฤico segrejemo na 180 stopinj, modelฤke za mafine pa namastimo in pomokamo. Viลกek moke iztresemo. Jajca in sladkor penasto umeลกamo, dodamo mleko in stopljeno maslo ter znova dobro premeลกamo. Po ลพelji damo v maso tudi ลพlico ruma. Suhe sestavine zmeลกamo v drugi skledi in jih postopoma dodajamo k mokrim. Premeลกamo, da se vse dobro poveลพe v gladko maso.
2Fige nareลพemo na manjลกe koลกฤke in jih na koncu z lopatko vmeลกamo v maso.
3V pekaฤ za mafine razporedimo papirฤke in jih napolnimo z maso. Pladenj potisnemo v segreto peฤico in peฤemo pribliลพno 15 minut. Peฤeni so, ko se masa na zobotrebec veฤ ne prilepi.