Pečen piščanec v jogurtovi omaki za vse, ki imate radi piščanca in jogurt.
Sestavine za pečenega piščanca v jogurtovi omaki
- kosi piščanca (približno 8 kosov)
- 500 ml jogurta
- 1 čebula
- 2 žlici olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici koriandrovih semen – zmletih
- 2 žlici svežega koriandra – zmletega
- 125 ml kisle smetane
- sol
- poper
Postopek
1Meso namočimo v jogurt in pokrito damo v hladilnik za 4 ure.
2Segrejemo pečico, funkcija žar, ali pečemo v ponvi. Meso pred peko obrišemo do suhega. Meso spečemo do 10 cm pod žarom, da se naredi skorjica, vmes meso obrnemo. Čas peke je odvisen od kosa mesa.
3Čebulo popečemo na olju, da rahlo porjavi. Dodamo česen in zmlet koriander (semena) in vse dušimo med stalnim mešanjem. Vse skupaj zmiksamo z ostalim jogurtom, dodamo kislo smetano, solimo in popramo, na koncu primešamo še svež sesekljan koriander. Omako segrejemo in pustimo na toplem.
4Na žaru pečenega piščanca damo na krožnik. Prelijemo ga z jogurtovo omako ali pa jo postrežemo posebej. Postrežemo vroče ali ohlajeno na sobno temperaturo.