Morda vas zanima

- Oglas -

Duhci so izredno priljubljeni za najbolj strašno noč v letu. Pričarajmo si zabavo in razveselimo najbližje.

Noč čarovnic, znana tudi kot Halloween, je praznik, ki ima bogato zgodovino in je poln zanimivih dejstev. Tu je nekaj zanimivosti o noči čarovnic:

 1. Izvor praznika: Noč čarovnic izvira iz starodavnega keltskega praznika Samhain, ki je bil namenjen praznovanju konca poletja in začetka zime. Verjeli so, da je bila meja med svetom živih in mrtvih na noč Samhaina še posebej tanka, kar je omogočalo duhovno komunikacijo.
 2. Jack-O’-Lantern: Ena najbolj prepoznavnih tradicij noči čarovnic je rezanje buč v svetilke, znane kot “Jack-O’-Lanterns”. Izvor te tradicije izvira iz irske legende o Jacku, ki je prevaral hudiča, in mu ni bilo dovoljeno ne v nebesih ne v peklu. Jack naj bi tavala po temi s svečo v izdolbeni repo, zato so ljudje začeli izdelovati svetilke iz buč.
 3. Kostumi: Noč čarovnic je priložnost za ljudi, da se preoblečejo v strašljive ali zabavne like. Izbor kostumov je zelo raznolik, vključno s čarovnicami, vampirji, škrati, duhovi in ​​superjunaki.
 4. Pravljice in pripovedke: Noč čarovnic je navdihnila številne pravljice, filme in knjige, vključno z znanimi deli, kot so “Harry Potter” in “Strahopetni pogumni.”
 5. “Trick or Treat”: Otroci pogosto hodijo od vrat do vrat in prosijo za sladkarije s klicem “Trick or Treat!” Ta tradicija sega v srednjeveško obdobje, ko so ljudje molili za duše umrlih v zameno za hrano.
 6. Zelo priljubljen praznik: Noč čarovnic je eden najbolj priljubljenih praznikov v ZDA, z veliko tradicionalnimi in sodobnimi običaji, kot so strašljive hiše, nočni pohodi in praznovanja na ulicah.
 7. Globalni praznik: Čeprav je noč čarovnic najbolj povezana z ZDA, se praznuje tudi v drugih delih sveta, čeprav se običaji in tradicije razlikujejo.
 8. Strahopetni čarovniki: Obstaja strah pred številom čarovnikov in čarovnic na noč čarovnic, saj se verjame, da se na ta dan po svetu zbirajo, da bi slavili temno magijo.
 9. Povezava s kmetijstvom: Noč čarovnic je tudi povezana s kmetijskimi običaji. Na primer, veliko tradicionalnih jedi in sladic je narejenih iz jesenskih pridelkov, kot so buče, jabolka in koruza.
 10. Raznolikost dogodkov: Noč čarovnic ni omejena samo na otroke. Odrasli praznujejo to noč s zabavami, kostumskimi tekmovanji in strašljivimi filmi.

Noč čarovnic je praznik, poln zabavnih in zanimivih tradicij, ki segajo v globoko zakoreninjeno zgodovino.

Sestavine za duhce

 • 5 beljakov
 • 50 g temne čokolade
 • 115 g sladkorja v prahu
 • 115 g navadnega sladkorja

Postopek

1Iz beljakov naredimo čvrst sneg. Naredimo ga tako, da beljake damo v posodo in jih z mešalnikom mešamo. Med mešanjem dodajamo navaden sladkor in nehamo mešati, ko dodamo ves sladkor.

2Na sneg presejemo malce sladkorja v prahu in ga z metlico vmešamo. Ponavljamo dokler ne porabimo vsega sladkorja v prahu.

3Sneg damo v brizgalno vrečko, če je nimamo je lahko vrečka iz polivinila, ki smo ji odrezali vogal in na peki papir poljubno brizgamo majhne duhce. Oblikujemo jih lahko čisto po želji a med njimi naj bo vsaj 3cm prostora.

4V ogreti pečici na 110 stopinj Celzija, duhce pečemo približno eno uro nato pečico ugasnemo, vrata malce odpremo in pustimo, da se duhci počasi ohladijo.

5V posodi stopimo čokolado, vanjo namočimo zobotrebec in narišemo oči in usta.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad