Duhci so izredno priljubljeni za najbolj strašno noč v letu. Pričarajmo si zabavo in razveselimo najbližje.
Sestavine
- 5 beljakov
- 50 g temne čokolade
- 115 g sladkorja v prahu
- 115 g navadnega sladkorja
Postopek
1Iz beljakov naredimo čvrst sneg. Naredimo ga tako, da beljake damo v posodo in jih z mešalnikom mešamo. Med mešanjem dodajamo navaden sladkor in nehamo mešati, ko dodamo ves sladkor.
2Na sneg presejemo malce sladkorja v prahu in ga z metlico vmešamo. Ponavljamo dokler ne porabimo vsega sladkorja v prahu.
3Sneg damo v brizgalno vrečko, če je nimamo je lahko vrečka iz polivinila, ki smo ji odrezali vogal in na peki papir poljubno brizgamo majhne duhce. Oblikujemo jih lahko čisto po želji a med njimi naj bo vsaj 3cm prostora.
4V ogreti pečici na 110 stopinj Celzija, duhce pečemo približno eno uro nato pečico ugasnemo, vrata malce odpremo in pustimo, da se duhci počasi ohladijo.
5V posodi stopimo čokolado, vanjo namočimo zobotrebec in narišemo oči in usta.