Domači bonboni z žajbljem, timijanom in materino dušico

Znam svetuje

Če iščete unikaten in okusen način, kako vključiti zelišča v sladke dobrote, so domači bonboni z žajbljem, timijanom in materino dušico prava izbira za vas. Ta recept združuje sveža zelišča s sladkornim sirupom, kar ustvarja popolno ravnovesje med sladkostjo in zeliščnimi notami, ki vas bodo navdušile. Idealni so kot darilo, za osebno razvajanje ali kot osvežitev po obroku.

Sestavine za domače bonbone z žajbljem, timijanom in materino dušico

  • 200 g sladkorja (belega ali rjavega)
  • 2 dl vode
  • 2 žlici medu
  • 12 listov svežega žajblja
  • 4 vejice svežega timijana
  • 4 vejice sveže materine dušice (če želite dodatno aromo)
  • 2 čajni žlički sladkorja v prahu za posip (uporabite sladkor v prahu, ki se ne topi)

Postopek

1V kozico dajte sladkor, vodo in med. Dodajte liste žajblja, vejice timijana in materine dušice. Če želite, lahko zelišča rahlo zmečkate ali zarežete, da se bo aroma bolje sprostila.

2Segrejte mešanico na srednje močan ogenj, da zavre. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo in pustite, da nežno vre približno 15-20 minut, občasno premešajte. Zelišča bodo med kuhanjem oddala svojo aromo v sladkorno mešanico.

3Po 15-20 minutah odstranite kozico z ognja. Previdno odstranite liste žajblja, timijan in materino dušico. Pazite, ker bo mešanica zelo vroča. Če so se nekateri listi zelišč raztrgali, to ni težava – lahko jih pustite v masi.

4S pomočjo žlice kapljajte majhne količine vroče zeliščne sladkorne mase na peki papir. Oblika ni pomembna, lahko so bonboni različnih velikosti, kar bo le povečalo njihovo unikatnost.

5Pustite, da se bonboni ohladijo in strdijo na peki papirju, približno 1 uro, dokler niso trdi in popolnoma ohlajeni.

6Ko so bonboni ohlajeni, jih nežno posipajte s sladkorjem v prahu. To bo preprečilo, da bi se bonboni lepljali, in jim podaljšalo rok obstojnosti. Po želji jih obrnite, da bodo sladkorni delci enakomerno porazdeljeni.

7Bonbone shranite v hermetično zaprti škatlici za bonbone ali v plastični embalaži. Ker je sladkor v prahu, ki se ne topi, zelo pomemben, bodo bonboni ostali suhi in hrustljavi še nekaj časa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite