Omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika

Morda vas zanima

- Oglas -

Sezonska omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika, ki paše zraven testenin, mesa in še česa.

Sestavine

  • 500 g češnjevega paradižnika
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenje
  • oljčno olje
  • 1-2 žlički sladkorja
  • 1 žlička soli
  • poper
  • šopek sveže bazilike

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 stopinj, paradižnike stresemo na pekač, jih prebodemo z nožem, pokapljamo z oljem, soljo, sladkorjem in poprom. Dodamo še strte česne in baziliko.

2Postavimo v pečico za 20 minut, da se paradižniki zmehčajo.

3V ponvi medtem prepražimo na drobno sesekljano čebulo, zeleno in korenček.

4Ko so paradižniki popečeni, jih dodamo prepraženi zelenjavi, dodamo še baziliko, zmešamo in spasiramo s paličnim mešalnikom, pokuhamo do primerne gostote.

5Napolnimo kozarčke in jih tesno zapremo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi