Biskvit za torto je osnova sladke kuhinje, saj ga velikokrat uporabljamo. Pogosto se nam zgodi, da se biskvit ponesreči in izgubimo voljo, da bi sploh nadaljevali ali pa se naslednjič peke torte niti ne lotimo več. Pripravili smo recept, s katerim teh težav ne boste imeli. To je namreč biskvit za torto, ki vedno uspe. Količine so za okrogel pekač premera 26 cm.
Sestavine
- 25 dag moke
- 25 dag sladkorja
- 5 jajc
- 1 pecilni prašek
- 1 dl olja
- 1 dl voda
Postopek
1Iz beljakov naredimo sneg in ga postavimo na stran.
2V drugi posodi z mešalnikom penasto zmešamo rumenjake in sladkor.
3Dodamo vodo in olje in kar ves čas mešamo.
4Dodamo moko s pecilnim praškom, mešamo in na koncu dodamo sneg.
5Na 180 stopinj, v prej ogreti pečici, biskvit pečemo 35 minut.