Testenine s šparglji in školjkami

Morda vas zanima

- Oglas -

Divji šparglji so spomladi nedvoumni kralji mize. Zahvaljujoč intenzivnemu in prepoznavnemu okusu dajejo vsaki jedi svoj pečat. Kombiniramo jih lahko z mnogimi sestavinami, pa poskusimo še s školjkami.

Sestavine

  • 1 kg školjk – klapavic
  • 200 g divjih špargljev
  • 60 g čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • sveža bazilika
  • 350 g poljubnih testenin

Postopek

1Najprej damo vreti vodo za testenine. Izberite katere koli in jih skuhajte po navodilih na embalaži.

2Medtem pripravimo omako. Čebulo drobno nasekljamo, špargljem odlomimo lesene dele in jih narežemo na dva centimetra dolge paličice.

3V ponev s pokrovom damo malo oljčnega olja, nanj pa dobro očiščene školjke. Pokrijemo in počakamo, da se odprejo.

4V drugi ponvi segrejemo malo oljčnega olja, na njem popražimo čebulo. Ko ta postekleni, dodamo še šparglje. Dušimo nekaj minut, nato zalijemo z vodo, ki so jo spustile školjke. Na močnem ognju kuhamo 3 minute. Po potrebi dosolimo, vendar zmerno, saj je voda od školjk precej slana.

5Školjke očistimo, neodprte zavržemo. Za dekoracijo lahko nekaj školjk pustimo v lupini. Očiščene školjke damo v omako, dobro premešamo in ugasnemo ogenj.

6Kuhane testenine odcedimo, potresemo v omako, dobro premešamo in damo na krožnike. Pred serviranjem na vrh damo še nekaj listov sveže bazilike.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad