Tortilja z jajcem

Znam svetuje

Tortilja z jajcem je preprost in hranljiv zajtrk, kosilo ali večerja, ki ga lahko pripravite v samo nekaj minutah. Idealna je za dni, ko potrebujete hitro in okusno jed, hkrati pa omogoča veliko različnih dodatkov, da jo prilagodite svojemu okusu.

Sestavine za tortiljo z jajcem

  • 1 velika tortilja
  • 2 jajci
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol
  • poper
  • 50 g naribanega sira (cheddar, gauda ali mozzarella)
  • sveža zelišča (drobnjak, peteršilj) po želji
  • dodatki po želji (npr. avokado, paradižnik, šunka)

Postopek

1Jajca ubijte v skledo, jih začinite s soljo in poprom ter dobro stepite z vilicami, dokler masa ne postane enotna.

2Na srednjem ognju segrejte ponev in dodajte žlico olivnega olja. Položite tortiljo v ponev in jo na hitro popecite z obeh strani, da postane rahlo hrustljava, približno 1-2 minuti na vsaki strani. Odstranite jo iz ponve in jo postavite na stran.

3V isto ponev vlijte stepena jajca in jih nežno mešajte, dokler niso skoraj povsem pečena, a še vedno rahlo mehka. Na vrh razporedite nariban sir in ga pustite, da se rahlo stopi.

4Tortiljo vrnite v ponev in jo položite čez jajčno mešanico. Počakajte nekaj sekund, nato vse skupaj nežno obrnite, tako da so jajca zdaj na vrhu tortilje.

6Če želite, tortiljo obložite z dodatki, kot so avokado, paradižnik ali šunka, in jo nato zložite na pol.

7Tortiljo zvijte ali na razrežite na četrtine in postrezite toplo. Dodajte sveža zelišča po želji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite