Sirova omaka s tuno

Znam svetuje

Iščete hitro, okusno in kremasto jed, ki jo lahko pripravite v 15 minutah? Sirova omaka s tuno je popolna izbira za testenine, saj združuje bogat okus topljenega in naribanega sira s svežino tune. Preprosta priprava, nasitna jed in čudovita kombinacija, ki vas bo navdušila.

Sestavine za sirovo omako s tuno

  • 250 ml polnomastnega mleka
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica moke (za zgoščevanje)
  • 100 g topljenega sira (npr. Zdenka trikotniki)
  • 100 g naribanega cheddar ali ementalca
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1 konzerva tune (110–150 g), odcejena
  • 1/2 čajne žličke mlete gorčice
  • 1/2 čajne žličke česnovega prahu
  • ščep muškatnega oreščka ali origana
  • sol
  • poper po okusu
  • svež peteršilj ali drobnjak za posip (po želji)

Postopek

1V srednje veliki ponvi stopite maslo na srednji temperaturi. Dodajte moko in mešajte približno 1 minuto, da nastane svetla zaprška.

2Počasi prilivajte mleko in ves čas mešajte z metlico, da se ne naredijo grudice. Kuhajte, dokler se omaka ne zgosti.

3Vmešajte topljeni sir, nato pa postopoma dodajajte cheddar in parmezan. Mešajte, da se sir popolnoma stopi.

4Začinite z gorčico, česnovim prahom, muškatnim oreščkom ali origanom, soljo in poprom.

5Dodajte odcejeno tuno in jo nežno vmešajte v omako.

6Prelijte omako čez kuhane testenine in po želji posujte s svežim peteršiljem ali drobnjakom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite